Leiding laswerk

null

Mafait Techniek is een bedrijf gespecialiseerd in RVS laswerk, gecertificeerd leiding laswerk en orbitaal laswerk.

TIG-lassen

TIG-lassen staat voor Tungstun Innert Gaswelding.

TIG-lassen valt onder de categorie “elektrisch booglassen”. Een tungstun/wolfraam elektrode maakt een elektrische vlamboog naar het te lassen materiaal, de elektrische vlamboog en het gesmolten materiaal wordt beschermd door een beschermgas, meestal Argon. Aan het gesmolten materiaal “smeltbad” kan dan nog las toevoegmateriaal toegevoegd worden. Op deze manier kunnen 2 materialen samengesmolten worden.

Lees meer…

Mafait Techniek RVS-laswerk
Orbitaal lassen

Orbitaal laswerk

Orbitaal lassen wordt steeds meer toegepast. Orbitaal lassen is in de basis het TIG-lasproces, maar dan uitgevoerd door middel van een computergestuurde lasmachine. De computergestuurde laskop zit om de te lassen leiding geklemd en zo wordt deze geautomatiseerd gelast. Door gedetailleerde kennis van Mafait Techniek, hoe alle parameters in te stellen en aan te passen aan elke individuele las taak kan een orbitaal lasmachine een snelle en perfecte las maken. Elke las opnieuw, met de juiste instellingen ontstaat er een perfecte doorlassing en een inwendig glad eindresultaat met de minimale verkleuring en behoud van de RVS kwaliteit.

In de machine kunnen meerdere programma’s worden opgeslagen zodat in veel gevallen kan worden voldaan met een laskundig onderzoek op een las, waarmee alle lassen met dezelfde instellingen ook aan de eisen voldoen.

Lees meer …

Orbitaal lassen

Fotolassen

Fotolassen is een benaming voor het laswerk van een lasser, wiens lassen, gecontroleerd zijn door middel van röntgentechniek. In het bijzijn van een onafhankelijk persoon (lasopleidingsinstituut) worden de lassen gemaakt, waarna er in een laboratorium controle van de las plaatsvindt door middel van röntgenfoto’s.

Zo worden de lassen gecontroleerd op doorlassing en onzuiverheden. Nadat deze lassen goed bevonden zijn krijgt de lasser voor deze specifieke lasmethode zijn certificering. Mafait Techniek heeft de lasmethode kwalificatie behaald voor het handmatig lassen en ook geautomatiseerd lassen met de orbitaal lasmachine.

Lees meer …

Mafait Techniek RVS-laswerk

Meer weten?

De perfecte las

null

Hoe zorgen wij voor een perfecte las?

Het verschil tussen een perfecte en een slechte las hoeft aan de buitenkant niet zichtbaar te zijn.

Een perfecte las is alleen te maken:

  • als een buis volledig gevuld wordt met formeergas;
  • de buis wordt afgesloten door middel van formeerpluggen;
  • met een zuurstofanalysemeter wordt de aanwezigheid van zuurstof in de leiding gemeten, om te controleren of de las in de juiste omstandigheden gemaakt wordt.

Recente projecten

null